Geef regenwater geen kans – Nederland en regen, het is een combinatie die niet weg te denken is en door de steeds hevigere regenbuien word het dak steeds meer belast. Terwijl een stevige regenbui soms noodzakelijk is voor de tuin, is de hevige neerslag maar zelden goed voor uw woonhuis. Zowel platte daken als hellende daken kunnen flink te lijden hebben onder de hoeveelheid hemelwater welke steeds vaker wateroverlast veroorzaken.

Wat te doen tegen zoveel regen?

1. Zorg dat de waterafvoeren altijd vrij zijn

Geef regenwater geen kans – Een plat of hellend dak met dakbedekking heeft als doel om uw woonhuis te beschermen tegen hemelwater en om dat hemelwater op te vangen en af te voeren. Wanneer het erg hard of langdurig regent, zou dat dus geen problemen mogen veroorzaken. Toch gaat het helaas regelmatig mis en veroorzaakt directe schade binnen in uw woning wat direct vervelende en hoge herstel kosten met zicht meebrengt. Drie van de meest voorkomende problemen op een dak zijn verstopte dakafvoeren, verstopte dakgoten en verstopte hemelwaterafvoeren. Zeker tijdens de herfst belanden er veel bladeren en ander rond dwarrelend afval in de afvoeren, waardoor het hemelwater zich op het dak of in de dakgoten opstapelt. Wanneer dit gebeurt bestaat de kans dat van daaruit het water over de rand gaat lopen en dan het vieze water langs de gevel naar beneden gaat lopen. Dat maakt je huis niet alleen heel vies en vuil, maar kan op vrij korte termijn ook ernstige vocht problemen veroorzaken.

2. Wees alert door stilstaand water op je plat dak

Geef regenwater geen kans – Stilstaand hemelwater op je dak in kleine hoeveelheden vormen geen reden tot paniek. Wanneer er veel regenwater op je platdak blijft staan betekend dat wel dat je zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf moet inschakelen om de oorzaak te achterhalen en indien mogelijk direct of binnen korte termijn dient op te laten lossen waardoor het dak ook direct minder overbelast word. Dit heeft buiten het feit dat het beter is ivm overbelasting ook het grote voordeel dat de dakhuid hierdoor minder onderhevig is aan slijtage. 

3. Controleer de waterdichting

Geef regenwater geen kans – Dat de regen steeds heftiger uit de lucht valt kun je helaas weinig aan veranderen. Maar hoe goed je dakbedekking en daardoor ook je huis bestand is , dat heb je wel zelf in de hand. Laat daarom je dakbedekking regelmatig inspecteren door een professioneel dakdekkersbedrijf. Kleine beschadigingen en lekkages aan je dakbedekking en dakafvoeren kunnen vrij makkelijk herstel worden om schade te voorkomen.

Geef regenwater geen kans

Dakdekkersbedrijf

Dakdekker Nederland is uw dakdekkersbedrijf in Brabant. We zijn uw specialist uit Dongen, werkzaam in bijvoorbeeld Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch en omgeving. Ons bedrijf is ontstaan uit liefde voor het vak, vanuit een ware dakdekkersfamilie. Inmiddels in handen van William de Bont, die het ambachtelijke vakmanschap door zijn leermeester Corne de Hoog kreeg bijgebracht. Dakdekkersbedrijf Brabant (Dakdekker Nederland) is dé dakspecialist uit Dongen en is werkzaam in de provincie Brabant. Dakdekkersbedrijf Brabant (Installatie Nederland) biedt een groot pakket aan diensten aan, die allemaal zijn ontwikkeld naar en aansluiten op de wensen van onze klanten en de markt: Bitumineuze dakbedekkingenKunststof dakbedekkingenBitumineuze dakshinglesDakisolatie voor platte dakenKoperen en zinken dakgotenZinken dakbedekkingenHoutrot herstelBoeiboorden van hout en kunststofVoeglood voor gevel of schoorsteenZinken daklijst voor dakrandenDakterrassenHemelwaterafvoer systemenLichtkoepels en Daklekkage services. Klik hier om contact met ons op te nemen en/of vraag hier GRATIS een offerte aan.