Mijn dak is lek – Een lekkage in je pannendak of in je plat dak voelt meteen als een flinke ramp. Het vieze water stroomt naar beneden en je raakt volkomen in paniek. Er schiet van alles door je hoofd maar je weet niet wat je moet doen. Het enigste wat je denkt is, HELP hoe kan ik dit stoppen!!. Terwijl je volkomen in paniek bezig bent met doeken, emmers en bakjes krijg je ineens een helder moment.

IK MOET EEN DAKDEKKER BELLEN.

Terwijl je op zoek gaat naar een dakdekker schiet er weer van alles door je heen, want door de hoeveelheid internet bedrijven die zich voor doen als dakdekkersbedrijf weet je niet met wie je nou echt zaken gaat doen. de volgende vragen komen dan weer meteen naar boven, Welk bedrijf word er gekoppeld en wie gaat er komen, is of zijn hun te vertrouwen, wat gaat het kosten, kunnen hun mij ook echt helpen enz enz.

Je blijft nog verder zoeken want je wilt iemand aan de lijn die weet waar hij het over heeft, iemand die naar je luistert, Iemand die met je mee voelt hoe erg het is, en vooral iemand die meteen schakelt om zo vlug mogelijk het probleem te komen verhelpen.

Een lek in je dak is een regel rechte ramp. Er snel bij zijn is dan de boodschap aan de dakdekker, maar het opsporen van een lekkage vergt wel de nodige kennis en specialisme. Nadat het lek gevonden is moet het lek ook nog vakkundig gerepareerd worden en dat is het werk voor een echte dakdekker. Het advies van ons is dan ook om goed te kijken dak je GEEN zaken doet met een internet bedrijf maar juist met een echte dakdekker. Verder is een Lekkage voorkomen altijd beter en eenvoudiger dan een lekkage te repareren of te herstellen.

Hoe ontstaat een lekkage en hoe kan ik dit voorkomen:

Een lekkage aan uw plat of pannen dak is vaak een oorzaak door te weinig onderhoud uit te laten voeren. Op een plat dak stapelen vuil en regenwater zich veel sneller op dan op een pannendak of een hellend dak. Bij een hellend dak komen er veel problemen door verstopte hemelwaterafvoeren en verstopte dakgoten, maar maak je die ieder jaar of meerdere keren per jaar schoon dan verhoog je het risico op een lekkage vrij dak. Door de combinatie va het opstapelen van vuil, ongewenste plantgroei en regenwater leiden in het ergste geval tot scheuren in de toplaag van de dakbedekking. Dus om te voorkomen dat je dak ongewenst gaat lekken adviseer ik je om minimaal 1x per jaar op je dak degelijk onderhoud te laten uitvoeren.

Werkzaamheden op je dak:

Naast het slechte onderhoud kan een andere reden van lekkage ook ontstaan door werkzaamheden op het dak door bijvoorbeeld zonnepanelen monteurs of Koelmonteurs. Zonnepanelen, warmtepompen, Luchtbehandelingskasten en koelsystemen krijgen vaak een plaats op het dak en als hun zich niet houden aan de verwerkingsrichtlijnen kunnen er lekkage ontstaan aan de dakbedekking.

Slijtage dakbedekking:

Naast het slechte onderhoud, aanbrengen van zonnepanelen, koelsystemen en warmtepompen kan SLIJTAGE een andere reden zijn van lekkage. Een dak krijgt gedurende zij levensperiode heel wat te verduren. Platte daken verliezen na verloop van tijd hun flexibiliteit en stevigheid waardoor de kans op scheuren vaker voorkomt. Een pannendak is veel minder gevoelig voor lekkage maar vergt ook onderhoud. Bij pannendaken behoort het lood in de schoorstenen en loden loketten in goede conditie tezijn. Verder behoren de nokvorsten goed aangesmeerd te zijn of als hij geventileerd is aangebracht goed gefixeerd door middel van vorst haken en schroeven. Door Poreuze dakpannen kunnen er ook flinke lekkages ontstaan doordat de dakpannen spontaan kunnen breken.

Waar ontstaan vaak lekkages in of op het dak:

lekkages aan of in het dak ontstaan vaak in de buurt van Schoorstenen, Nokvorsten, Dakgoten, Kilgoten, Verholen goten, Afvoeren plat dak, Plakplaten, Ontluchtingskappen en lichtkoepels. Deze zwakke plekken verdienen altijd extra aandacht. Aandacht die wij als Dakdekker Nederland B.V. altijd goed uitvoeren en controleren en herstellen zodat alle dakdetails voor lange tijd zeker waterdicht zijn.

Heeft uw een lekkage of wilt u voorkomen dat u een lekkage krijgt?? aarzel dan niet en neem direct contact infmet ons op voor het maken van een afspraak want wij staan graag altijd voor uw klaar.

Mijn dak is lek

Dakdekkersbedrijf

Dakdekker Nederland is uw dakdekkersbedrijf in Brabant. We zijn uw specialist uit Dongen, werkzaam in bijvoorbeeld Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch en omgeving. Ons bedrijf is ontstaan uit liefde voor het vak, vanuit een ware dakdekkersfamilie. Inmiddels in handen van William de Bont, die het ambachtelijke vakmanschap door zijn leermeester Corne de Hoog kreeg bijgebracht. Dakdekkersbedrijf Brabant (Dakdekker Nederland) is dé dakspecialist uit Dongen en is werkzaam in de provincie Brabant. Dakdekkersbedrijf Brabant (Installatie Nederland) biedt een groot pakket aan diensten aan, die allemaal zijn ontwikkeld naar en aansluiten op de wensen van onze klanten en de markt: Bitumineuze dakbedekkingenKunststof dakbedekkingenBitumineuze dakshinglesDakisolatie voor platte dakenKoperen en zinken dakgotenZinken dakbedekkingenHoutrot herstelBoeiboorden van hout en kunststofVoeglood voor gevel of schoorsteenZinken daklijst voor dakrandenDakterrassenHemelwaterafvoer systemenLichtkoepels en Daklekkage services. Klik hier om contact met ons op te nemen en/of vraag hier GRATIS een offerte aan.