Een lekkage in uw dak is uiteraard zeer vervelend en kan zorgen voor grote ongemakken. Als het huis continu koud en vochtig is, zijn de leefomstandigheden uiteraard niet optimaal. Voor dat men erachter komt wat de oorzaak van deze kou en vochtigheid is, is het vaak al te laat. Door de weersomstandigheden in Nederland komen dak lekkages helaas vaak voor.

Maar hoe ontstaat een dak lekkage eigenlijk? De meeste lekkages komen voor op het platte dak. De dakbedekking op een plat dak bestaat namelijk uit dakbedekking met veel naden. Regen en vorst is vaak funest voor deze naden en het vocht kan zich tussen de naden gaan voegen. Om dit probleem te voorkomen is het van belang dat het dak goed onderhouden wordt. Om de zoveel tijd het dak controleren, kan voorkomen dat er lekkages ontstaan. Dakdekkersbedrijf Brabant kan deze controles uitvoeren en indien nodig het dak herstellen of vervangen.

Naast het platte dak komen er ook vaak lekkages voor bij de schoorsteen, in het dak lood. De zijkanten van een schoorsteen kunnen makkelijk beschadigd raken waardoor er lekkage kan ontstaan. Het dak lood bij de schoorsteen, maar ook bij een dakkapel, kan niet helemaal goed aansluiten waardoor er vocht tussen kan komen. Het is u dan ook aan te raden om dit regelmatig te controleren en zo nodig te repareren. Wanneer u snel bij een probleem als deze bent, is de reparatie vaak maar een kleine ingreep.

De laatste veel voorkomende oorzaak van een lekkage is de dakgoot. Een verstopte dakgoot kan voor veel problemen zorgen. In het najaar kunnen bladeren en ander herfstafval ervoor zorgen dat de dakgoot en de regenpijp verstopt raken, wat niet goed samengaat met de regenval die bij deze periode hoort. Het is aan te raden de dakgoot goed te laten schoonmaken en vooral in deze tijd van het jaar.

Merkt u iets van deze lekkages of heeft u een vermoeden van een lekkage? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan via deze website!