Is uw dak al winter klaar?

De herfst is al een tijdje onderweg en de winter staat alweer voor de deur. Kou en neerslag zullen straks aan de orde van de dag zijn. Is uw dak daar al tegen beschermt? We zullen u alvast een aantal tips geven om uw dak optimaal te beschermen tegen deze seizoenen.

 

Voorkomen is beter dan genezen wordt wel eens gezegd. Controleer daarom uw platte dak op scheurtjes of kleine oneffenheden. Ditzelfde geldt voor een dak met dakpannen, controleer of deze allemaal nog heel en zijn en op de goede plek liggen. Tijdens een storm met wind en regen kunnen losliggende dakpannen makkelijk voor schade zorgen.

Ook is het van belang uw dakgoot regelmatig schoonmaakt en controleert scheuren en gaten. Vallende bladeren zorgen voor verstopte dakgoten en regenpijpen. Het water kan dan niet goed weg en kan zorgen voor een lekkage bij een flinke regenbui.

Merkt u toch dat het dak of de dakgoot niet in orde is zoals dit zou moeten, vraag dan een offerte aan op deze website of dit probleem zo snel mogelijk te kunnen verhelpen!